Hundefoder er et emne, som mange mennesker er interesserede i, men som de ikke ved meget om. For at træffe den bedste beslutning for din hund er det vigtigt at forstå, hvilke næringsstoffer de har brug for og hvilke ingredienser der bør indgå i deres kost. Dette blogindlæg vil diskutere alt det, du har brug for at vide om at vælge det bedste hundefoder til din hvalp!

– Hunde er altædere, så de har brug for både kød og grøntsager i deres kost.

– De fleste hundefoder indeholder korn eller stivelsesholdige kulhydrater, men hunde fordøjer faktisk ikke disse typer ingredienser særlig godt.

– En god regel at følge er, at det er bedre for din hvalp, hvis den første ingrediens, der er anført på en pose foder, ikke er et korn, men det bør helst være kød. Det første nævnte ingrediens er det, der er mest af i foderet.

– Dette sikrer, at fødevaren er proteinfyldt og har en høj næringsværdi

– Kød eller fisk bør stå som nummer et på enhver pose hundefoder, du er interesseret i at købe

– Hunde har også brug for fedtstoffer, så det er vigtigt at finde et mærke af hundefoder med kvalitetsingredienser såsom hørfrøolie.Hunde har svært ved at fordøje hørfrø, så det skal suppleres i deres kost.

Der er også forskellige typer proteiner, som man skal kigge efter.

Hunde forarbejder ikke plantebaserede proteiner godt, så de har brug for foder, der indeholder kød i stedet. De kan få alle de næringsstoffer, de har brug for, fra animalske kilder! Plantebaserede proteiner er inkluderet, bare fordi de er billige, og de fleste hundefoderfirmaer bruger dem for at spare på omkostningerne.

– Kig efter foder, der indeholder proteiner af høj kvalitet, f.eks. kylling, oksekød eller lam.

– Hunde kan også have gavn af andre animalske kødkilder som f.eks. fisk eller æg. Fisk er en god kilde til omega-fedtsyrer, som fremmer sund hud og pels hos hunde.

– Hundefoderproducenter skal angive ingredienserne i deres produkter efter vægt. Hvis du ser kød eller fisk som den første ingrediens på en pose hundefoder, er det derfor kød eller fisk af høj kvalitet! Hvis din hvalp har allergier eller følsomhed, så prøv at søge efter foder, der indeholder lam og kylling i stedet for oksekød og fisk.

– God kvalitethundefoder bør også indeholde sunde grøntsager og frugter. De indeholder dog ikke så mange næringsstoffer som kød eller fisk.

Du behøver ikke at købe dit dyrefoder hos din dyrelæge, der er mange penge at spare, hvis du handler dit foder over nettet.