Hvis du er kommet herind for at få det korte svar, så er det følgende: Du skal have en erhvervskonto, hvis du har et selskab i Danmark. Denne erhvervskonto behøver dog ikke være i en dansk bank, men det gør det meget nemmere. Du kan læse mere om en erhvervskonto her.

Dit opfølgende spørgsmål kunne så være: “Hvorfor skal man have en erhvervskonto?”. Svaret er simpelt, og så alligevel ikke. Mange tænker, at de kan anvende deres personlige konto til deres forretning, men det er ikke altid muligt. Nogle gange, er det – så vidt vi ved – muligt at anvende sin personlige konto, hvis man har en enkeltmandsvirksomhed. Har du sådan en, så er denne artikel overhovedet ikke noget for dig. Du kan dog læse andre relevante artikler på vores blog, hvor vi prøver på i hvert fald at udgive én artikel om ugen – måske kommer der flere.

Det er meget vigtigt, at dine personlige penge og dit selskabs penge ikke bliver blandet sammen. Kommer du til at anvende firmaet kort til at købe noget personligt, så kan det faktisk få konsekvenser, hvis du ikke får rettet op på det hurtigt. Denne artikel handler ikke om disse former for “lån” til aktionærer eller ejere, hvorfor du bør læse op på det andre steder. Derudover skal din virksomhed have en erhvervskonto, fordi denne kan blive tilknyttet som en NemKonto. Du kender det allerede fra din personlige konto. Du modtager dine feriepenge og meget andet på din NemKonto .Virksomheder har også en NemKonto, og denne bruges til at få momsrefusion og meget andet. Har du lige startet din virksomhed, så kan det være, at du investerer flere penge, end hvad du får ind. Her kommer du til at have negativ moms, og denne moms får du som sagt udbetalt på en NemKonto. Det gør det faktisk meget nemt at modtage penge fra det offentlige. En NemKonto bruges dog også til andre ting end moms.