Det at overføre penge til udlandet kan være meget stressende for mange, fordi de ikke gør det særlig ofte. Denne artikel skal fungere som en lille oversigt over dine muligheder, og hvad du skal være særlig opmærksom på. Der er en gruppe af befolkning der dog ofte overfører penge til udlandet – enten fordi de handler internationalt eller skal støtte deres familie. Disse folk kan også læse denne artikel for at spare penge, fordi det kan hurtigt løbe op.

Bankens gebyrer

Bankens gebyrer kan svinge meget, når du skal overføre penge til udlandet. Dette skyldes, at der findes mange forskellige typer af overførsler, og så kommer det også an på, hvilken valuta der bliver sendt.

For at gøre det meget simpelt, så kan du inddele overførsler i 3 forskellige kategorier. Den første er nationale overførsler, hvor du overfører penge til et dansk kontonummer samt et registreringsnummer. Disse overførsler er typisk gratis eller meget billige. Der er også mulighed for at lave en straksoverførsel her. Den anden kategori er overførsler til Euro-zonen, som man kalder for SEPA overførsler. Disse er relativt billige, og pengene er oftest tilgængelige dagen efter, hvis du overfører omkring middag. Man kan dog kun overføre i EUR, og modtageren skal befinde sig i Euro-zonen. Man kan godt lave den her form for overførsel fra Danmark selv om Danmark ikke har Euro som valuta.

Den tredje og sidste kategori er resten af verden. Her kan man overføre med SWIFT, som er en international bankoverførsel. Her skal man bruge et IBAN og BIC eller SWIFT nummer – det samme gør sig gældende ved SEPA overførsler. SWIFT er som regel dyrere end SEPA, og så skal man også huske bankernes valutamarginaler.

Billigere alternativer

Der er nogle billigere alternativer til bankerne, og dette gør sig specielt gældende, hvis det er lande, hvor modtageren kan få en bankkonto. Tjek ovenstående hjemmeside ud for at finde en oversigt over de bedste betalingstjenester, som du kan anvende, når du skal sende penge til udlandet fra Danmark. Det er som udgangspunkt ikke muligt at sende kontanter, men det kan være, at det bliver tilføjet i fremtiden.