Og landmanden er desværre ikke i problemer, der kan løses på et øjeblik. Faktisk er landmanden i den slags problemer, som kan ramme alle, på tværs af alle typer brancher og arbejdsfunktioner. Her er nemlig tale om et alkoholmisbrug. Der kan være mange årsager til, at folk ender i denne sørgelige situation. For nogle er det arv og miljø, hvor de vokser op i det, er eksponeret for det konstant og ganske enkelt får det med fra familien. På den måde føles det naturligt, og derfor videreføres det til børnene, som ender på samme måde.

Det kan også være, at man er et sted i sit liv, hvor man helt uhensigtsmæssigt ender med at bruge alkohol til at dulme smerte, nerver, sorg eller noget fjerde eller femte. Her er alkoholen en udvej for mange, hvilket blot gør, at misbruget får dem til at ende i en langt værre situation.

Alkohol er en del af landets kultur, og det binder os sammen på godt og ondt

Det er svært at ændre noget fundamentalt i en kultur. Og på den måde kan vi ikke bare sådan lige ændre vores alkohol- og drukvaner her i landet. Det er både på godt og ondt. For alkohol er pr. definition ikke en dårlig ting. Faktisk er det meget individuelt, hvordan vi bruger alkohol. Vi kan bruge det i situationer, hvor der skal fejres noget markant. Det er der ikke noget dårligt ved. Vi bruger det også til at få følelsen af livsnydelse, når vi nyder et koldt glas vin. Og så skal man også huske, at mange stamgæster på det lokale værtshus har et sammenhold, fordi de møder hinanden på dette sted, drikker alkohol og er sammen socialt på denne måde. Alternativet kunne være, at ingen nogensinde kom ud og i stedet sad derhjemme og var ensomme og alene.

Få hjælp med alkoholbehandling

Et alkoholmisbrug kan dog komme snigende, og før man selv ved af det, er man afhængig og kan ikke undvære alkoholen, og så ved man, at man har et problem. Her er alkoholbehandling en start på en løsning, hvor du helt uopfordret kan tage kontakt og snakke med kompetente mennesker, der sidder klar til at hjælpe dig. Du risikerer ikke noget, da du kan tage en uforpligtende snak helt anonymt. Du kan ringe, når du har lyst, og når det passer dig, på alle tidspunkter i døgnet. Det er altså en mulighed, du bør klikke ind og læse mere om.