Et skrivebord er et af de mest almindelige møbler, og findes rundt omkring i hele verden. Du finder dem både på kontoret, i skolen og du har helt sikkert også et derhjemme eller så har du haft et tidligere. Et skrivebord har mange forskellige funktioner, men var traditionelt opfundet til at skrive og opbevare dokumenter, men bruges i dag mest som arbejdsstation på kontoret.

Det er vigtigt at lære de forskellige typer af skriveborde at kende før du vælger dit skrivebord. Nedenfor har vi kort beskrevet de mest almindelige typer, så du let kan skabe dig et overblik og vælge lige præcis det der opfylder dine behov på bedst mulig vis.

COMPUTER SKRIVEBORD

Computer skrivebordet er lavet til dig som er computerbruger, og specielt til brug af en stationær computer. En stationær computer kræver meget plads på et skrivebord, da man både skal have plads til en computerskærm, et tastatur, en mus med tilhørende musemåtte og selvfølgelig computeren. I nogle tilfælde vil et computerskrivebord også skulle rumme mere end én computerskærm, og skal derfor også kunne dække det behov.

Med flere og flere som skifter til brugen af mobile enheder såsom tablets og smartphones, er efterspørgslen efter et computerskrivebord faldet markant. Men det betyder ikke, at du ikke kan bruge et computer skrivebord til at arbejde på en tablet eller smartphone.

Så er du bruger af en stationær computer eller har du bare behov for et stort arbejdsområde, så vil et computer skrivebord være det ideelle valg for dig.

HÆVE SÆNKEBORD

Det næste skrivebord på listen er et hæve sænkebord. Et hæve sænkebord gør det muligt for dig let at skifte mellem siddende og stående positioner. Og netop dette har en lang række veldokumenterede sundhedsmæssige fordele. Faktisk har næsten halvdelen af personer med hæve sænkeborde oplevet en signifikant reduktion af ubehag i ryg, skuldre og nakke.
Ud over de sundhedsmæssige fordele, så menes det også, at hæve sænkeborde øger produktiviteten hos dig. Dette skyldes, at skiftene mellem at sidde og stå får din krops største muskelgrupper til at fungere på den mest optimale måde. Så bruger du lang tid ved dit skrivebord til hverdag, så er et hæve sænkebord helt sikkert noget du burde overveje.

VÆGHÆNGT SKRIVEBORD

Et væghængt skrivebord findes i to forskellige typer. Enten monteres skrivebordet direkte på væggen, ellers fås det også indbygget i et opbevaringssystem eller i en reol. Begge typer er en praktisk løsning som kan let kan gemmes væk når skrivebordet ikke bruges. Derudover så fylder et væghængt skrivebord minimalt i rummet, og passer derfor perfekt hos dig der bor studiebolig eller i lejlighed.

HJØRNESKRIVEBORD

Det sidste skrivebord på listen er et hjørneskrivebord. Som navnet antyder, så placeres hjørneskrivebordet i et hjørne af et rum. Ofte er et hjørneskrivebord formet som et ”L”, hvilket hjælper med at skabe et rummeligt arbejdsområde, hvor brugeren uden problemer kan placere flere computerskærme og dokumenter på begge sider af bordet uden at skulle strække sig ret meget for at nå det. Hjørneskrivebordet fås også med tilhørende skuffer som kan rumme dine dokumenter og andre kontorartikler.

Derfor er hjørneskrivebordet til dig som ikke har uanede mængder af plads, og derfor ønsker at udnytte pladsen på bedst mulig vis.

HVAD ER DEN RETTE HØJDE TIL MIT SKRIVEBORD?

Nu har du hørt lidt om de mest almindelige typer af skriveborde. Men når du har valgt dit skrivebord, er det også vigtigt at vide hvornår dit bord er justeret i den rigtige højde. Det vil vi gennemgå nu.

Det vigtigste for at bevare ergonomien i dit arbejdsområde er, at finde et skrivebord som kan justeres i højden. Skal du primært sidde ved dit skrivebord er det essentielt at du kan sidde med fødderne plantet fladt på jorden, mens dine knæ er i en 90-graders vinkel. Derudover skal dine hænder kunne svæve naturligt ned over dit tastatur uden belastning. Din skærm skal også være i en sådan højde, at din nakke forbliver i en neutral position når du kigger ind i skærmen. Det samme gælder for at arbejde ved et stående skrivebord, bortset fra at dine knæ selvfølgelig ikke længere skal være i en 90-graders vinkel.

Nu er du klar til at købe dit næste skrivebord. Find et bredt sortiment af skriveborde her.