Den bedste måde at nyde friske frugter og grøntsager på er ved at spise dem i sæsonen. Så får du ikke kun den bedste smag ud af dem, men også flest næringsstoffer. Sæsonens produkter er også billigere end at købe produkter uden for sæsonen. I denne guide vil vi beskrive, hvilke frugter og grøntsager der er i sæson lige nu, så du kan få mest muligt ud af det!

Årstidens frugt og grøntsager i foråret (marts – maj):

– Æbler: Prøv Gala-, Fuji- eller Braeburn-æbler, som er en lækker og sød tilføjelse til dine måltider.

– Avocadoer: Tilføj cremet fylde til salater, sandwiches eller tacos med avocadoer, der er i sæsonen.

– Gulerødder: Nyd den søde smag af små gulerødder i salater eller tilberedte retter.

– Løg: Få mest smag ud af forårsløg ved at tilsætte dem rå til saucer og dressinger.

– Spinat: spinat er en af de mest alsidige grøntsager, der findes; tilbered den, bland den i smoothies eller lav en sund salat.

– Jordbær: nyd den søde smag af friske jordbær, mens de stadig er i sæson!

Frugter og grøntsager i sæson om sommeren (juni – august):

-Abrikoser: Nyd den søde og saftige smag af abrikoser som en snack eller tilsæt dem i salater.

– Broccoli: Uanset om du steger den, damper den eller hakker den i wokretter og pastaretter, er broccoli en fantastisk tilføjelse til ethvert måltid.

– Ferskner: Få det bedste ud af disse sommerfrugter ved at blande dem i smoothies eller tilføje friske skiver til yoghurt eller cornflakes.

– Tomater: Nyd en overflod af tomater, mens de stadig er i sæson; skær dem i skiver til salater og sandwiches, rist dem hele eller brug dem som en del af salsa.

Bestil en økologisk frugtlevering med årstidernes frugter erhverv eller privat, og smag altid på på friske frugter og grøntsager fremover.