Der er i dag rigtig mange, der er så heldige, at de har en kælder som en del af deres hus. En sådan har nemlig en lang række anvendelsesmuligheder og især til opbevaring, er der mange, der synes, at den er et kæmpe plus.

Desværre er der også mange kældre, der ikke er i den bedste stand. Det er for eksempel noget, der gælder, når det kommer til fugt. I en kælder er der tit koldt, og der bliver ikke luftet ud lige så ofte som i de resterende rum i hjemmet – og det er det perfekte klima for skimmelsvamp.

Sådan kan du fjerne skimmelsvamp

Heldigvis kan du fjern skimmelsvamp og også forebygge forekomsten af det, netop hvis du begynder at lufte noget mere ud i din kælder. Når du åbner op for døre og vinduer, kan fugten nemlig slippe ud i stedet for at lægge sig i rummet. Og så er det også vigtigt at tørre de steder af, hvor der er fugtigt. Det kan for eksempel være omkring vinduer. På den måde forhindrer du nemlig, at fugten trænger ind i materialet.

Tør også gerne efter med et desinficerende middel for på den måde at slippe af med alle de bakterier, der kunne være trængt ind.

Forebyg den opstigende grundfugt

Det kan også være en fordel at finde ud af, hvor fugten kommer fra. Nogle vil opleve, at der er tale om opstigende grundfugt, som er fugt der kommer fra jorden, og i den forbindelse kan det være en nødvendighed at tage lidt mere grundige midler i brug. Det kan for eksempel være i form af elektroosmose, der netop kan være med til at fjerne den fugt, der er i kælderen, før den udvikler sig til skimmelsvamp.